Week van de Vitaliteit

Week van de Vitaliteit

Dit seizoen vindt de vierde editie van de Week van de Vitaliteit plaats (de vierde editie op rij werd vorig jaar geannuleerd vanwege COVID-19). Van maandag 5 april tot en met zaterdag 10 april 2021 staat de week in het teken van vitaliteit. Gedurende deze week wordt de kracht van sport extra ingezet voor meerdere sportieve, maatschappelijke en economische activiteiten voor jong en oud. En om extra aandacht te vragen voor het thema vitaliteit. Een thema dat vandaag de dag actueler is dan ooit, vanwege de coronacrisis.

Het centraal thema van deze editie is ‘samen gezond & fit’. Het belang van vitale mensen en organisaties is door COVID-19 nog meer cruciaal gebleken dan voorheen. Als er ooit reden is geweest om gezonde leefstijl (lichamelijke activiteit en gezonde voeding) topprioriteit te maken, dan is dat nu. Gezonde voeding en regelmatig sporten en bewegen zorgt voor een sterker afweersysteem, goede mentale gezondheid, betere gewichtscontrole en het verkleint de kans op onder andere hart- en vaatziekten, diabetes en alzheimer. Kortom: vitaliteit is ontzettend belangrijk en sporten is harstikke leuk. Juist nu en juist ook vanuit preventief oogpunt.

Al tien jaar zetten we de kracht van sport in om mensen in beweging te brengen en ontmoetingen, verbindingen en participatie tussen mensen en organisaties te stimuleren. Juist ook in deze periode. Hiermee promoot de club de groeipotentie van Regio Zwolle en haar (vitale) inwoners en wordt de kracht van sport ingezet voor een regio waarin iedereen mee kan doen en/of een steentje kan bijdragen aan het collectieve welzijn. Op het gebied van sport, voeding en vitaliteit worden activiteiten georganiseerd voor kinderen, ouderen, ondernemers en bestuurders. De volledige activiteitenlijst vindt u hier.

De week is een initiatief van PEC Zwolle / Regio Zwolle United in samenwerking met een groot aantal partners.

Regio Zwolle United